Kort safari

Kort safari

Lämplig tur för nybörjare, barnfamiljen eller för dom som bara har ett par timmar över. Turen går antingen söderut upp på Renfjället eller norrut mot ÅreBjörnen och vidare mot Åreskutan.

Renfjället bjuder på magnifika vyer över Åreskutan, Sylarnamassivet och söder ut där Härjedalen breder ut sig. Ett stopp vid ”Våffelstugan” Vita Renen för en fika framför öppna spisen brukar uppskattas.

Ca 20-30 km skoteråkning.

Tid
Ca 2 timmar
Personer per skoter
1 – 950 kr
2 – 1300 kr
Boka
3h skotersafari

3h skotersafari

Turen går via Åresjön norrut mot Helgesjön och Hissjön vidare upp mot Åreskutan. Där har ni  möjlighet att uppleva Åreskutans baksida från ett perspektiv som skidåkare sällan får. På vägen tillbaka stannar vi till vid Bergstugan för lunch/fika.

Ca 40-50 km skoteråkning.

Tid
Ca 3 timmar
Personer per skoter
1 – 1150 kr
2 – 1500 kr
Boka
Halvdagssafari

Halvdagssafari

Turen går antingen norr eller söder ut det vill säga mot Kall eller Ottsjö. Här blandas kalfjälls- och skogsmiljö och chansen att stöta på vilda djur så som ren eller älg är stor. Stannar för lunch gör vi vid någon servering innan vi vänder tillbaka. Om vädret tillåter kan vi ordna enklare lunch ute i naturen.    Tempo och turens svårighetsgrad anpassas efter gruppens önskemål och kunskap.

Går att kombinera med isfiske (100kr/person tillkommer).

Ca 60 – 80 km skoteråkning.

Tid
Ca 4 timmar
Personer per skoter
1 – 1 450kr
2 – 1 900 kr
Boka
Heldagssafari

Heldagssafari

Här ges möjligheten att förflytta sig över stora områden i fjällterräng. Vädersträck väljs efter önskemål och väder. Väl på skotern ser våra guider till att ni får uppleva det bästa av vad Jämtlands- och Härjedalsfjällen för dagen har att erbjuda.

Lunch äts på någon av serveringarna som finns efter vägen eller ute i naturen. Tempo och turens svårighetsgrad anpassas efter gruppens önskemål och kunskap.

Går att kombinera med isfiske (100kr/person tillkommer).

Ca 150 – 180 km skoteråkning vilket garanterar att alla är lite möra i kroppen när vi kommer hem.

Tid
Ca 7 timmar
Personer per skoter
1 – 2 200 kr
Boka
Fisketuren

Fisketuren

Åre finns massor av riktigt bra  örings- och rödingvatten. Turen anpassas efter önskemål och här ges möjligheten till övernattning på fiskecamper för flerdagarsfiske. Vi fiskar i allt från större sjöar, små tjärnar och till samiska fjällsjöar, vilket är få förunnat. Kontakta oss via bokningsformuläret för prisuppgifter.

Vi hjälper er med fiskeutrustningen och fiskekort.

Boka